Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Angolingo.hu ÚJ
Angol filmek felirattal
Angol zenék tanuláshoz
Facebook angolul
Okostelefonon angolul
Angol nyelvtan
Angolos tesztek
Youtube angolul
Szótárazás angolul
Kommunikáció angolul
Számítógépezés angolul
Egyéb tippek angolozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Filmek

Szerencsénk van! Angol nyelven rengeteg film készül! Gondoljunk csak Hollywood-ra, az amerikai filmipar központjára. Ki nem látott még ezek közül egyet sem? Ha akad ilyen, itt az ideje elkezdeni a nemes ügy érdekében! Természetesen angol nyelven. A könnyítés kedvéért használhatunk magyar feliratot. Ha így már megy, használjunk angol feliratot… és ha már úgy is értjük a 80 %-át, el is hagyhatjuk a feliratot. Kezdőknek olyan filmeket ajánlok előbb, amelyeket már magyar szinkronnal láttak és tudják, hogy miről szól. Sőt az sem baj, ha először megnézik a filmet magyarul, angol felirattal. Sokat lehet tanulni belőle és közben még szórakozunk is!


Természetesen ne korlátozódjunk le csak a filmekre! Rengeteg sorozat van, mese, szappanopera. Sorozatfüggő vagy? Kötelező angolul nézni a sorozatot! Így még a lelkiismereted is rendben lesz, hisz tanulsz közben. Az sem baj ha eleinte szinte semmit nem értünk belőle. Türelemmel és gyakorlással a helyzet egyre jobb lesz. Nyugodtan nézzük meg azokat az országokat, ahol nem szinkronizálják a filmeket. Sokkal jobban megértik a külföldi nyelveket. Szokták mondani, hogy a magyar szinkronhangok kiválóak. Ez természetesen így is van, de ne mondjunk le a nyelvtanulás ezen módjáról! Az is igaz, hogy sokszor úgy érezzük, magyarul sokkal jobban ki lehet nyilvánítani bizonyos dolgokat, de ne feledjük el, hogy az eredeti filmre vagyunk kíváncsiak vagy a magyar fordító ötletességére. Sőt! Filmcímekből ne tanuljunk angolul! Ugye néha már általános iskolásoknak is feltűnik, hogy egyes filmeket teljesen érthetetlenül teljesen másnak fordítanak. Ezeket vegyük tanulságos esetnek és költői, alkotói szabadságnak.

Egyéni feladat:

  1. Gyűjts olyan kifejezéseket, szavakat, amelyek újak a számodra és írd le a magyar megfelelőjüket!
  2. Keress hasonló témájú filmeket a neten, beírva a film témáját angolul!
  3. Keress és olvass kritikákat a filmről! Írd meg, hogy egyetértesz-e a kritikával!
  4. Ki volt a film főszereplője? Mikor és hol született? Milyen filmekben játszott még?
  5. Meséld el egy ismerősödnek a film lényegét 5-10 mondatban. Vedd rá, hogy nézze meg ő is!

Csoportos feladat:

  1. Írjatok fejenként tíz kérdést a filmmel kapcsolatban! Tegyétek fel egymásnak! Ki mennyit tudott megválaszolni?
  2. Válasszátok ki a kedvenc jeleneteteket és próbáljátok meg megtanulni a szöveget! Adjátok elő!
  3. Tetszett a film vége? Írjátok újra a film végét vagy egy tetszőlegesen kiválasztott jelenetet, majd adjátok elő!
  4. Mindenki válasszon egy tetszőleges szereplőt a filmből! Írjatok fel pár jellemző mondatot majd a többiek találják ki, hogy melyik szereplő mondta az adott szöveget!
  5. Készítsetek kvízt a film alapján. Cseréljetek!

Itt van egy pár weboldal további feladatokkal és filmajánlókkal. Például ezen az oldalon nagyszerű feladatok vannak http://cinema.clubefl.gr/ Angol filmek bemutatóihoz írtak feladatokat, amiket online ki is tölthetsz! Tökéletes gyakorlás azonnali hibajavítással és még jó filmeket is megismerhetsz!
Ezen az oldalon pedig tanárok csoportosítják a filmeket világszerte. Szóval ha valami speciális téma érdekel, ez a te oldalad http://film-english.com/category/elementary-a1-pre-intermediate-a2/
Itt is http://www.eslnotes.com/synopses.html feladatokat találhatunk az ajánlott filmek mellé. de nyugodtan használjuk a Wikipédiát angol nyelven. Többnyire van leírás a cselekményről is.
Mennyire érted meg a filmeket? Teszteld itt: http://www.learnenglishfeelgood.com/eslvideo/

Cikk az angoltanulásról és a filmekről tanácsokkal: http://www.angolingo.hu/tanuljunk-angolt-filmekbol.php


eXTReMe Tracker