Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Angolingo.hu ÚJ
Angol filmek felirattal
Angol zenék tanuláshoz
Facebook angolul
Okostelefonon angolul
Angol nyelvtan
Angolos tesztek
Youtube angolul
Szótárazás angolul
Kommunikáció angolul
Számítógépezés angolul
Egyéb tippek angolozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Angol


Nyelvtan

                Nos, nem véletlen, hogy a nyelvtanulásról mindenkinek nyelvtani szerkezetek megtanulása jut eszébe. Azonban manapság egyre nagyobb szerepet kap a kommunikáció, így az induktív nyelvtan is. Tehát az egyedi esetből kiindulva próbálja meg a tanuló kitalálni a szabályt. Régebben szinte mindig deduktív módszert alkalmaztunk. Készen megkapjuk a szabályt, azt megtanuljuk, majd alkalmazzuk ugyanolyan feladatok százain.


Szerencsére az internet elterjedése óta még a nyelvtan elsajátításának is vannak lazább, vidámabb módjai.  Természetesen a tanulás folyamata nem elhagyható, legyen az ismeretanyag digitális vagy hagyományos, papír formátumban is.


Mivel legtöbbünk nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy a célnyelvet külföldön tanulja meg, például az angolt Angliában vagy Amerikában, ezért szükséges nyelvtani szerkezeteket megtanulnunk, akár szabályok alapján is. Sőt százéves, bevált módszerek alapján is.


Nyelvtanhoz nem írtunk külön feladatokat, itt megpróbálunk speciális weboldalakat összegyűjteni, amelyek telis tele vannak jobbnál jobb nyelvtani gyakorlatokkal. Természetesen minden egyéb könyv is megteszi, a lényeg a gyakorlás – ellenőrzés – hibajavítás – újraírás folyamatának betartása.

Egy magyar oldal - Könnyen emészthető kis nyelvtani adagok, naponta pár perctől! Napi posztokkal - Angolingo.hu


Elsősorban angol nyelvű oldalakat gyűjtünk, szóval nem teljesen kezdőknek való a válogatás. Ha kezdő vagy, bizony sokat kell majd szótáraznod, de hidd el megéri! Már a szabályokat is angolul tanulni, az valami!


Átfogó angol nyelvtan http://www.talkenglish.com/Grammar/Grammar.aspx
Angol nyelvtani titkok http://www.englishgrammarsecrets.com/
Rengeteg nyelvtani gyakorlat témakörökre bontva http://www.ego4u.com/


 

eXTReMe Tracker