Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Francia filmek felirattal
Francia zenék tanuláshoz
Facebook franciául
Okostelefonon franciául
Francia nyelvtan
Franciás tesztek
Youtube franciául
Szótárazás franciául
Kommunikáció franciául
Számítógépezés franciául
Egyéb tippek franciázáshoz

 

 

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Francia


Facebook

Miért térünk ki külön menüpontban a Facebook-ra?  Mert annyira beférkőzött a napjainkba, hogy néha azt lehet tekinteni magának az internetnek.  Mert a legnagyobb közösségi háló és ahol sok ember megfordul, ott sok nyelv is. Több százmillió felhasználójával rendkívül multikulturális és soknyelvű.
Első lépésben állítsuk át a Facebook felhasználói fiókunkat francia nyelvűre! Egyébként is úgy „lájkolunk”, szóval az első és legfontosabb lépés. Érdemes megjegyezni a beállítást, mert ha nem értünk valamit, és még nem megy olyan jól a francia, nehézségünk akadhat a visszaállításban :) .


Második lépésként jelöljük be francia anyanyelvű ismerőseinket, hogy a posztjaikból is tanulhassunk. Ha nincsenek francia nyelvű ismerőseink, lájkoljuk hírességek, együttesek hivatalos facebook oldalait és kövessük nyomon az ő bejegyzéseiket.


Harmadik lépés: Keressünk nyelvtanító játékokat. egyébként szinte bármilyen játék, applikáció megteszi, ha francia nyelvű.


Negyedik lépés: Nézd meg milyen csoportokra vagy feliratkozva és keress hasonlót francia nyelven is. Ha nem vagy sehova, keress rá a hobbijaidra: természetjáró csoport, kreatív csoportok, francia filmes csoport, francia fitness club-ok, stb.


Egyéni feladat:

  1. Keresd meg a kedvenc együttesed, énekesed hivatalos Facebook oldalát és kérdezd meg, mikor jön(nek) Magyarországra turnézni!
  2. Keresd meg a neved francia megfelelőjét, ha van, és köszöntsd fel francia ismerősödet a névnapján!
  3. Keress olyan kifejezéseket a Facebook-on, amik más környezetben mást jelentenek!
  4. Jelentkezz francia nyelvű csoportokba a hobbid alapján!
  5. Keress francia nyelvű hírportálokat és jelentkezz náluk. A faladon jelenjenek meg a francianyelvű hírek. Pl.: Le Monde

Egy pár ötlet Facebook-os csoportokra: Tour du Mont Blanc -   https://www.facebook.com/tourmontblanc?fref=ts
Hírportál – A Le Monde garantáltan posztol óránként egyet a legújabb hírekből https://www.facebook.com/lemonde.fr?fref=ts
Ha szeretsz főzni, recepteket olvasni https://www.facebook.com/recettesdecuisine?fref=ts
Tanulj franciául a Facebook-on: https://www.facebook.com/pages/Sites-pour-apprendre-le-fran%C3%A7ais/208267002517543?fref=ts
Ha valami nem megy, kérdezz meg egy franciatanárt! https://www.facebook.com/groups/103871212233/?fref=ts


 

eXTReMe Tracker