Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Francia filmek felirattal
Francia zenék tanuláshoz
Facebook franciául
Okostelefonon franciául
Francia nyelvtan
Franciás tesztek
Youtube franciául
Szótárazás franciául
Kommunikáció franciául
Számítógépezés franciául
Egyéb tippek franciázáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Francia


Nyelvtan

                Nos, nem véletlen, hogy a nyelvtanulásról mindenkinek nyelvtani szerkezetek megtanulása jut eszébe. Azonban manapság egyre nagyobb szerepet kap a kommunikáció, így az induktív nyelvtan is. Tehát az egyedi esetből kiindulva próbálja meg a tanuló kitalálni a szabályt. Régebben szinte mindig deduktív módszert alkalmaztunk. Készen megkapjuk a szabályt, azt megtanuljuk, majd alkalmazzuk ugyanolyan feladatok százain.


Szerencsére az internet elterjedése óta még a nyelvtan elsajátításának is vannak lazább, vidámabb módjai.  Természetesen a tanulás folyamata nem elhagyható, legyen az ismeretanyag digitális vagy hagyományos, papír formátumban is.


Mivel legtöbbünk nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy a célnyelvet külföldön tanulja meg, például a franciát Franciaországban, ezért szükséges nyelvtani szerkezeteket megtanulnunk, akár szabályok alapján is. Sőt százéves, bevált módszerek alapján is.


Nyelvtanhoz nem írtunk külön feladatokat, itt megpróbálunk speciális weboldalakat összegyűjteni, amelyek telis tele vannak jobbnál jobb nyelvtani gyakorlatokkal. Természetesen minden egyéb könyv is megteszi, a lényeg a gyakorlás – ellenőrzés – hibajavítás – újraírás folyamatának betartása.


Elsősorban francia nyelvű oldalakat gyűjtünk, szóval nem teljesen kezdőknek való a válogatás. Ha kezdő vagy, bizony sokat kell majd szótáraznod, de hidd el megéri! Már a szabályokat is angolul tanulni, az valami!


Francia nyelvtan magyarul http://www.youtube.com/watch?v=6fUq9Lth2n0
Tanujunk franciául online http://www.bonjourdefrance.com/exercices/contenu/prepositions-et-verbes-pour-sorienter-dans-une-ville.html
Francais facile - könnyú francia http://www.francaisfacile.com/exercices/exercice-francais-2/exercice-francais-12374.php
Exercice francais http://la-conjugaison.nouvelobs.com/exercice/jouer.php?id_niveau=0&id_rubrique=57

Francia nyelvtan franciául http://w3.restena.lu/amifra/exos/


 

eXTReMe Tracker