Hólyaggörcs okai,


Kukorica Zea mays Török vagy indiai búza, tengeri A hólyaggörcs okai nálunk mindenki ismeri, és minthogy mezőgazdasági érdek is fűződik hozzá, nagyban termesztik.

Hatóanyaga: zsíros olaj, keményítő, egy savszerű anyag stb. Felhasználjuk a kukorica szakállt bajuszt mayidis stygma és a kukoricaszemet magot sercen. A kukorica bajusz 10 gr gr vízre kitűnő szer hólyagbántalomnál, hólyaggörcsnél, vesebajnál, amennyiben vizelethajtó és húgykőoldó hatású.

akut prosztatitis kód μb 10

Kimutatott foszfor só tartalmánál fogva angolkórnál, hátgerinc fájásnál előnyösen használható. Köhögés, elnyálkásodás ellen a bajuszt rendszerint a kukoricaszemmel együtt főzzük meg, néha még mákgubát is szoktak bele főzni és a szüredéket cukorral, vagy mézzel erősen ízesítik, és forrón adják a betegnek.

Ha a drog nem eléggé száraz helyen volt elraktározva, elveszti húgyhajtó sajátságát, és hashajtóvá válik.

prosztatitrák kezelése

Tinktúrája az amerikai gyógyszerkönyvben hivatalos. A konzervgyártásban a nedvdús kukoricaszárból szirupot készítenek. A fiatal kukoricaszár sósvízben kifőzve igen ízletes kompótot ad.

psa teszt megbízhatósága

A kukoricából pálinkát és alkoholt is főznek. Egyes vidékeken kukoricalisztet készítenek belőle, sőt Olaszországban a belőle készült polenta és makaróni a búzalisztből készült kenyeret pótolja.

amit az ember a prosztatával tapasztal