Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Holland filmek felirattal
Holland zenék tanuláshoz
Facebook hollandul
Okostelefonon hollandul
Holland nyelvtan
Holland tesztek
Youtube hollandul
Szótárazás hollandul
Kommunikáció hollandul
Számítógépezés hollandul
Egyéb tippek hollandul tanuláshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Holland nyelvtan online


Nyelvtan

                Nos, nem véletlen, hogy a nyelvtanulásról mindenkinek nyelvtani szerkezetek megtanulása jut eszébe. Azonban manapság egyre nagyobb szerepet kap a kommunikáció, így az induktív nyelvtan is. Tehát az egyedi esetből kiindulva próbálja meg a tanuló kitalálni a szabályt. Régebben szinte mindig deduktív módszert alkalmaztunk. Készen megkapjuk a szabályt, azt megtanuljuk, majd alkalmazzuk ugyanolyan feladatok százain.


Szerencsére az internet elterjedése óta még a nyelvtan elsajátításának is vannak lazább, vidámabb módjai.  Természetesen a tanulás folyamata nem elhagyható, legyen az ismeretanyag digitális vagy hagyományos, papír formátumban is.


Mivel legtöbbünk nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy a célnyelvet külföldön tanulja meg, például a hollandot hollandiában, ezért szükséges nyelvtani szerkezeteket megtanulnunk, akár szabályok alapján is. Sőt! Százéves, bevált módszerek alapján is.


Nyelvtanhoz nem írtunk külön feladatokat, itt megpróbálunk speciális weboldalakat összegyűjteni, amelyek telis tele vannak jobbnál jobb nyelvtani gyakorlatokkal. Természetesen minden egyéb könyv is megteszi, a lényeg a gyakorlás – ellenőrzés – hibajavítás – újraírás folyamatának betartása.


Elsősorban holland nyelvű oldalakat gyűjtünk, szóval nem teljesen kezdőknek való a válogatás. Ha kezdő vagy, bizony sokat kell majd szótáraznod, de hidd el megéri! Már a szabályokat is angolul tanulni, az valami!


Kis Holland Nyelvtan

http://hu.scribd.com/doc/133223309/Kis-Holland-Nyelvtan

Holland átfogó nyelvtan

http://www.dutchgrammar.com/en/index.php?n=Grammar.DutchGrammar

Több ezer holland nyelvtani feladat online

http://dutch.tolearnfree.com/free-dutch-lessons/


 

eXTReMe Tracker