Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Német filmek felirattal
Német zenék tanuláshoz
Facebook Németül
Okostelefonon németül
Német nyelvtan
Németes tesztek
Youtube németül
Szótárazás németül
Kommunikáció németül
Számítógépezés németül
Egyéb tippek németezéshez

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Tanulj németül online


Miért tanuljunk németül? Azért mert körülbelül 90-98 millióan beszélik anyanyelvként. Tanult nyelvként pedig további 80 millióan. Egyetlen hivatalos nyelve a német nyelv például Ausztriának és Liechtensteinnek. Hivatalos nyelv még például Németországban, Svájcban, Luxemburgban. Az Európai Unióban a német nyelvet beszélik a legtöbben anyanyelvként. Európán kívül az Amerikai Egyesült Államokban is sok németajkú ember él, például Pennsylvania területén. Ezen felül a volt német gyarmatokon is beszélik: Namíbiában, Togoban, Kamerunban…


Munkakeresés szempontjából is meglehetősen fontos nyelv a német. Nem is véletlen, hogy ma Magyarországon a német a második legtanultabb és legtanítottabb idegen nyelv. Elég ha felütünk pár álláshirdetést. Természetesen az angol lesz az első nyelv, amit megkövetelnek, de az után közvetlenül a német jön. Tehát ha két nyelvet szeretnénk megtanulni, és a legjobb eséllyel elhelyezkedni a nyelvtudás segítségével, akkor az angol és a német a nyerő páros. Több multinacionális cég is ezt a két nyelvet kéri.

Természetesen nem mellőzzük azt a tényt sem, hogy az utazások kapcsán is milyen hasznos az, ha tudunk németül. De koncentráljunk arra, hogy Németország ipari és gazdasági nagyhatalom. A mérnökök, a precizitás fellegvára. Minden ezzel kapcsolatos szakma, munka, tervezés Németországba vezet. Ezen felül rengeteg magyar munkavállaló is próbál szerencsét németajkú területeken, főleg a magasabb életszínvonal és a magasabb bérek miatt. Persze nem csak mérnököknek érdemes szerencsét próbálni. Szociális struktúrája is fejlett, tehát például egy szociálpedagógus is többször annyit kereshet Németországban a megfelelő német nyelvtudással, mint itthon.

Ne felejtsük el a kulturális vonatkozásokat sem. Megismerkedhetünk Thomas Mann vagy Goethe munkásságával is eredeti nyelven. Eredeti nyelven olvasva minden eredetibb! Bertold Brecht drámái jobban érdekelnek? Esetleg Friedrich Nietzsche? Immanuel Kant?

Az oldalt található menüpontok segítenek a weboldalon történő eligazodáshoz és a németezéshez. Különböző nyelvtanulási lehetőségeket javaslunk, kifejezetten a németnyelvi lehetőségeket és tulajdonságokat megfigyelve. Mi, a Nyelvetgyorsan.hu megalkotói egyre mélyebbre ásunk az interneten, hogy újabb és újabb dolgokkal rukkolhassunk elő a tanulásotokhoz.

eXTReMe Tracker