Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Olasz filmek felirattal
Olasz zenék tanuláshoz
Facebook olaszul
Okostelefonon olaszul
Olasz nyelvtan
Olasz tesztek
Youtube olaszul
Szótárazás olaszul
Kommunikáció olaszul
Számítógépezés olaszul
Egyéb tippek olaszozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Filmek - olasz filmek online felirattal

Szerencsénk van! Olasz nyelven rengeteg film készül! Gondoljunk csak a verismo irányzatra. Nézzünk hát meg annyi olasz nyelvű filmet, amennyit az időnk megenged. A könnyítés kedvéért használhatunk magyar feliratot az olasz filmekhez. Ha így már megy, használjunk olasz feliratot… és ha már úgy is értjük a 80 %-át, el is hagyhatjuk a feliratot. Kezdőknek olyan filmeket ajánlok előbb, amelyeket már magyar szinkronnal láttak és tudják, hogy miről szól. Sőt az sem baj, ha először megnézik a filmet magyarul, olasz felirattal. Sokat lehet tanulni belőle és közben még szórakozunk is!


Természetesen ne korlátozódjunk le csak a filmekre! Rengeteg sorozat van, mese, szappanopera. Sorozatfüggő vagy? Kötelező olaszul nézni a sorozatot! Így még a lelkiismereted is rendben lesz, hisz tanulsz közben. Az sem baj ha eleinte szinte semmit nem értünk belőle. Türelemmel és gyakorlással a helyzet egyre jobb lesz. Nyugodtan nézzük meg azokat az országokat, ahol nem szinkronizálják a filmeket. Sokkal jobban megértik a külföldi nyelveket. Szokták mondani, hogy a magyar szinkronhangok kiválóak. Ez természetesen így is van, de ne mondjunk le a nyelvtanulás ezen módjáról! Az is igaz, hogy sokszor úgy érezzük, magyarul sokkal jobban ki lehet nyilvánítani bizonyos dolgokat, de ne feledjük el, hogy az eredeti filmre vagyunk kíváncsiak vagy a magyar fordító ötletességére. Sőt! Filmcímekből ne tanuljunk olaszul! Ugye néha már általános iskolásoknak is feltűnik, hogy egyes filmeket teljesen érthetetlenül teljesen másnak fordítanak. Ezeket vegyük tanulságos esetnek és költői, alkotói szabadságnak.

Egyéni feladat:

  1. Gyűjts olyan kifejezéseket, szavakat, amelyek újak a számodra és írd le a magyar megfelelőjüket!
  2. Keress hasonló témájú filmeket a neten, beírva a film témáját olaszul!
  3. Keress és olvass kritikákat a filmről! Írd meg, hogy egyetértesz-e a kritikával!
  4. Ki volt a film főszereplője? Mikor és hol született? Milyen filmekben játszott még?
  5. Meséld el egy ismerősödnek a film lényegét 5-10 mondatban. Vedd rá, hogy nézze meg ő is!

Csoportos feladat:

  1. Írjatok fejenként tíz kérdést a filmmel kapcsolatban! Tegyétek fel egymásnak! Ki mennyit tudott megválaszolni?
  2. Válasszátok ki a kedvenc jeleneteteket és próbáljátok meg megtanulni a szöveget! Adjátok elő!
  3. Tetszett a film vége? Írjátok újra a film végét vagy egy tetszőlegesen kiválasztott jelenetet, majd adjátok elő!
  4. Mindenki válasszon egy tetszőleges szereplőt a filmből! Írjatok fel pár jellemző mondatot majd a többiek találják ki, hogy melyik szereplő mondta az adott szöveget!
  5. Készítsetek kvízt a film alapján. Cseréljetek!eXTReMe Tracker