Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Olasz filmek felirattal
Olasz zenék tanuláshoz
Facebook olaszul
Okostelefonon olaszul
Olasz nyelvtan
Olasz tesztek
Youtube olaszul
Szótárazás olaszul
Kommunikáció olaszul
Számítógépezés olaszul
Egyéb tippek olaszozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Olasz


Nyelvtan

                Nos, nem véletlen, hogy a nyelvtanulásról mindenkinek nyelvtani szerkezetek megtanulása jut eszébe. Azonban manapság egyre nagyobb szerepet kap a kommunikáció, így az induktív nyelvtan is. Tehát az egyedi esetből kiindulva próbálja meg a tanuló kitalálni a szabályt. Régebben szinte mindig deduktív módszert alkalmaztunk. Készen megkapjuk a szabályt, azt megtanuljuk, majd alkalmazzuk ugyanolyan feladatok százain.


Szerencsére az internet elterjedése óta még a nyelvtan elsajátításának is vannak lazább, vidámabb módjai.  Természetesen a tanulás folyamata nem elhagyható, legyen az ismeretanyag digitális vagy hagyományos, papír formátumban is.


Mivel legtöbbünk nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy a célnyelvet külföldön tanulja meg, például az olaszt Olaszországban, ezért szükséges nyelvtani szerkezeteket megtanulnunk, akár szabályok alapján is. Sőt százéves, bevált módszerek alapján is.


Nyelvtanhoz nem írtunk külön feladatokat, itt megpróbálunk speciális weboldalakat összegyűjteni, amelyek telis tele vannak jobbnál jobb nyelvtani gyakorlatokkal. Természetesen minden egyéb könyv is megteszi, a lényeg a gyakorlás – ellenőrzés – hibajavítás – újraírás folyamatának betartása.


Elsősorban olasz nyelvű oldalakat gyűjtünk, szóval nem teljesen kezdőknek való a válogatás. Ha kezdő vagy, bizony sokat kell majd szótáraznod, de hidd el megéri! Már a szabályokat is olaszul tanulni, az valami!


Olasz nyelvtan magyarul http://onlineitaliano.blogspot.hu/

Tanuljon olaszul http://www.iluss.it/

Olasz kezdőknek, angolul is tudóknak http://www.bbc.co.uk/languages/italian/

 

 

eXTReMe Tracker