Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Angolingo.hu ÚJ
Angol filmek felirattal
Angol zenék tanuláshoz
Facebook angolul
Okostelefonon angolul
Angol nyelvtan
Angolos tesztek
Youtube angolul
Szótárazás angolul
Kommunikáció angolul
Számítógépezés angolul
Egyéb tippek angolozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Angol


Számítógép

Hatalmas témakör a nyelvtanulás és a számítógép témaköre! Már az internet elterjedése előtt megjelentek azonban a nyelvoktató kiadványok PC-kre. A tankönyvekhez egyre gyakrabban lehetett kapni CD mellékletet is. Esetenként nem csak hanganyag volt található ezeken, hanem egyéb multimédiás anyag is, melyet számítógépen lehetett megtekinteni. A számítógép elterjedésével egyre nagyobb lehetőség nyílott önálló nyelvfejlesztésre is. Színvonalas programok jelentek meg, persze nem túl baráti áron. A számítógépünkre telepíthető programok, szótárak mind hozzájárulnak fejlődésünkhöz.
Újabb lépést hozott az internet rohamos terjedése. Egyre hozzáférhetőbb lett a tudás. Manapság már ingyen tudunk nyelveket is tanulni, ha megvan bennünk a kellő elszántság. Például szerezzünk be angol nyelvű Windows-t, a böngészőnket is állítsuk angolra. A Facebook és a Youtube témakörét külön menüpontban tárgyaljuk. Manapság már nem pusztán számítógépes játékokkal tanulhatunk angolul, főleg ha angol nyelven használjuk, de online játszható változataikkal is, miközben angolul kommunikálhatunk a bolygó különböző pontjain lévő emberekkel.


Ma az internet használatával gyorsan, olcsón vagy teljesen ingyen tudunk angolul is tanulni. Nem beszélve a kiejtési gyakorlatokat, amiket unalomig lehet csinálni. Régen ezeket az órákon korlátozott ideig vagy a hanganyag korlátozott készlete miatt nagyon elhanyagolták.
A mai kor nyelvtanulója halmozottan előnyös helyzetben van! Ráadásul weboldalunk segítségével jobban el is igazodsz majd a rengeteg tudástár között. Új lehetőségeket mutatunk, új távlatok nyílnak meg előtted.
Egyéni feladat:

  1. Keress nyelvtani feladatokat megoldással együtt! Végezd el a feladatokat majd ellenőrizd! Ha volt hibád, tanulmányozd újra és töltsd ki megint a feladatlapot!
  2. Nem vagy biztos egy szó kiejtésében? Használd például a Google fordítót, képes felolvasni az angol szavakat meglehetősen jó kiejtéssel! Vagy használj angol nyelvű felolvasó programot. Ha ezek nem működnek, írd be a szót a Youtube keresőjébe!
  3. Nem találsz egy kifejezést a szótárban? Használd a Google keresőt szótárként! Vagy írd be, hogy mit jelent a kifejezés! Hidd el, ha benned kérdés fogalmazódik meg, már másban is felmerült, tehát valószínűleg találsz rá választ.
  4. Keress olyan feladatot a neten, amilyet még soha nem csináltál!
  5. Tanulj meg nyakkendőt kötni egy angol nyelvű oktató jellegű videó által a Youtube vagy bármelyik videómegosztó segítségével!

 

A legújabb, lendületes oldal az Angolingo.hu! Angolingo.hu

Az egyik kedvencünk a magyar weboldalak közül az 5perc angol http://www.5percangol.hu/
Itt szinte mindent megtaláltok. Érdemes a hírlevelekre is feliratkozni!  
Ezen pedig különböző színekkel jelölik a szinteket http://www.learnamericanenglishonline.com/
Milyen öves vagy angolból?
Online Cambridge szótár – nincs mit hozzáfűzni ! http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/weird
Vicces angol – esetleg már gyereked is van? Tanulj velük angolul! http://www.funenglishgames.com/
Angol club – tanulj angolul ingyen! http://www.englishclub.com/


 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker