Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Holland filmek felirattal
Holland zenék tanuláshoz
Facebook hollandul
Okostelefonon hollandul
Holland nyelvtan
Holland tesztek
Youtube hollandul
Szótárazás hollandul
Kommunikáció hollandul
Számítógépezés hollandul
Egyéb tippek hollandul tanuláshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Holland


Számítógép

Hatalmas témakör a nyelvtanulás és a számítógép témaköre! Már az internet elterjedése előtt megjelentek azonban a nyelvoktató kiadványok PC-kre. A tankönyvekhez egyre gyakrabban lehetett kapni CD mellékletet is. Esetenként nem csak hanganyag volt található ezeken, hanem egyéb multimédiás anyag is, melyet számítógépen lehetett megtekinteni. A számítógép elterjedésével egyre nagyobb lehetőség nyílott önálló nyelvfejlesztésre is. Színvonalas programok jelentek meg, persze nem túl baráti áron. A számítógépünkre telepíthető programok, szótárak mind hozzájárulnak fejlődésünkhöz.
Újabb lépést hozott az internet rohamos terjedése. Egyre hozzáférhetőbb lett a tudás. Manapság már ingyen tudunk nyelveket is tanulni, ha megvan bennünk a kellő elszántság. Például szerezzünk be holland nyelvű Windows-t, a böngészőnket is állítsuk hollandra. A Facebook és a Youtube témakörét külön menüpontban tárgyaljuk. Manapság már nem pusztán számítógépes játékokkal tanulhatunk hollandul, főleg ha holland nyelven használjuk, de online játszható változataikkal is, miközben hollandul kommunikálhatunk a bolygó különböző pontjain lévő emberekkel.


Ma az internet használatával gyorsan, olcsón vagy teljesen ingyen tudunk hollandul is tanulni. Nem beszélve a kiejtési gyakorlatokat, amiket unalomig lehet csinálni. Régen ezeket az órákon korlátozott ideig vagy a hanganyag korlátozott készlete miatt nagyon elhanyagolták.
A mai kor nyelvtanulója halmozottan előnyös helyzetben van! Ráadásul weboldalunk segítségével jobban el is igazodsz majd a rengeteg tudástár között. Új lehetőségeket mutatunk, új távlatok nyílnak meg előtted.
Egyéni feladat:

  1. Keress nyelvtani feladatokat megoldással együtt! Végezd el a feladatokat majd ellenőrizd! Ha volt hibád, tanulmányozd újra és töltsd ki megint a feladatlapot!
  2. Nem vagy biztos egy szó kiejtésében? Használd például a Google fordítót, képes felolvasni a holland szavakat meglehetősen jó kiejtéssel! Vagy használj holland nyelvű felolvasó programot. Ha ezek nem működnek, írd be a szót a Youtube keresőjébe!
  3. Nem találsz egy kifejezést a szótárban? Használd a Google keresőt szótárként! Vagy írd be, hogy mit jelent a kifejezés! Hidd el, ha benned kérdés fogalmazódik meg, már másban is felmerült, tehát valószínűleg találsz rá választ.
  4. Keress olyan feladatot a neten, amilyet még soha nem csináltál!
  5. Tanulj meg nyakkendőt kötni egy holland nyelvű oktató jellegű videó által a Youtube vagy bármelyik videómegosztó segítségével!

 

Tanuljunk hollandul a számítógépen, laptopon!

 

 

 

 

eXTReMe Tracker