Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Olasz filmek felirattal
Olasz zenék tanuláshoz
Facebook olaszul
Okostelefonon olaszul
Olasz nyelvtan
Olasz tesztek
Youtube olaszul
Szótárazás olaszul
Kommunikáció olaszul
Számítógépezés olaszul
Egyéb tippek olaszozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Olasz


Számítógép

Hatalmas témakör a nyelvtanulás és a számítógép témaköre! Már az internet elterjedése előtt megjelentek azonban a nyelvoktató kiadványok PC-kre. A tankönyvekhez egyre gyakrabban lehetett kapni CD mellékletet is. Esetenként nem csak hanganyag volt található ezeken, hanem egyéb multimédiás anyag is, melyet számítógépen lehetett megtekinteni. A számítógép elterjedésével egyre nagyobb lehetőség nyílott önálló nyelvfejlesztésre is. Színvonalas programok jelentek meg, persze nem túl baráti áron. A számítógépünkre telepíthető programok, szótárak mind hozzájárulnak fejlődésünkhöz.
Újabb lépést hozott az internet rohamos terjedése. Egyre hozzáférhetőbb lett a tudás. Manapság már ingyen tudunk nyelveket is tanulni, ha megvan bennünk a kellő elszántság. Például szerezzünk be olasz nyelvű Windows-t, a böngészőnket is állítsuk olaszra. A Facebook és a Youtube témakörét külön menüpontban tárgyaljuk. Manapság már nem pusztán számítógépes játékokkal tanulhatunk olaszul, főleg ha olasz nyelven használjuk, de online játszható változataikkal is, miközben olaszul kommunikálhatunk a bolygó különböző pontjain lévő emberekkel.


Ma az internet használatával gyorsan, olcsón vagy teljesen ingyen tudunk olaszul is tanulni. Nem beszélve a kiejtési gyakorlatokat, amiket unalomig lehet csinálni. Régen ezeket az órákon korlátozott ideig vagy a hanganyag korlátozott készlete miatt nagyon elhanyagolták.
A mai kor nyelvtanulója halmozottan előnyös helyzetben van! Ráadásul weboldalunk segítségével jobban el is igazodsz majd a rengeteg tudástár között. Új lehetőségeket mutatunk, új távlatok nyílnak meg előtted.
Egyéni feladat:

  1. Keress nyelvtani feladatokat megoldással együtt! Végezd el a feladatokat majd ellenőrizd! Ha volt hibád, tanulmányozd újra és töltsd ki megint a feladatlapot!
  2. Nem vagy biztos egy szó kiejtésében? Használd például a Google fordítót, képes felolvasni az olasz szavakat meglehetősen jó kiejtéssel! Vagy használj olasz nyelvű felolvasó programot. Ha ezek nem működnek, írd be a szót a Youtube keresőjébe!
  3. Nem találsz egy kifejezést a szótárban? Használd a Google keresőt szótárként! Vagy írd be, hogy mit jelent a kifejezés! Hidd el, ha benned kérdés fogalmazódik meg, már másban is felmerült, tehát valószínűleg találsz rá választ.
  4. Keress olyan feladatot a neten, amilyet még soha nem csináltál!
  5. Tanulj meg nyakkendőt kötni egy olasz nyelvű oktató jellegű videó által a Youtube vagy bármelyik videómegosztó segítségével!

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker