Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Spanyol filmek felirattal
Spanyol zenék tanuláshoz
Facebook spanyolul
Okostelefonon spanyolul
Spanyol nyelvtan
Spanyolos tesztek
Youtube spanyolul
Szótárazás spanyolul
Kommunikáció spanyolul
Számítógépezés spanyolul
Egyéb tippek spanyolozáshoz
Spanyol online játékok

 

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Spanyol


Számítógép

                Tanuljunk spanyolul a számítógép segítségével! Pontosan ezért vagyunk itt! Számítógép plusz internet egyenlő lehetőség. Lehetőség az új dolgok megismerésére, tanulásra, nyelvtanulásra. Rengeteg lehetőség adódik. Az angol nyelvnél az általános dolgokat már megírtuk, itt szeretnénk csak a spanyolra koncentrálni, ezért összegyűjtöttünk egy szólistát, amit nem árt tudnod, ha átállítod a böngésződet, Facebook-odat, Youtube-odat spanyolra.


Lássuk a böngészőben a lényegesebb tudnivalókat! Cargar – töltés, cargar pagina de nuevo – frissíteni az oldalt, mostrar – mutatni, nueva pestaña – új fül, nueva ventana – új ablak, marcadores – könyvjelzők, cortar – kivág, copiar – másol, pegar – beilleszt, seleccionar todo – mindet kijelölni, corrector ortográfico – helyesírás ellenőrző, guardar como – mentés másként, imprimir – nyomtatni, ver código de la pagina – oldal forrásának megtekintése, acercar – nagyítani, alejar – kicsinyíteni, historial – előzmények, borrar datos de navegación – böngészés adatainak törlése, Eliminar contraseñas guardadas – mentett jelszavak eltávolítása, tamaño de fuente – betűméret, navegador – böngésző, añadir carpeta – mappa hozzáadása

Egyéni feladat:

  1. Keress nyelvtani feladatokat megoldással együtt! Végezd el a feladatokat majd ellenőrizd! Ha volt hibád, tanulmányozd újra és töltsd ki megint a feladatlapot!
  2. Nem vagy biztos egy szó kiejtésében? Használd például a Google fordítót, képes felolvasni az spanyol szavakat meglehetősen jó kiejtéssel! Vagy használj spanyol nyelvű felolvasó programot. Ha ezek nem működnek, írd be a szót a Youtube keresőjébe!
  3. Nem találsz egy kifejezést a szótárban? Használd a Google keresőt szótárként! Vagy írd be, hogy mit jelent a kifejezés! Hidd el, ha benned kérdés fogalmazódik meg, már másban is felmerült, tehát valószínűleg találsz rá választ.
  4. Keress olyan feladatot a neten, amilyet még soha nem csináltál!
  5. Tanulj meg nyakkendőt kötni egy spanyol nyelvű oktató jellegű videó által a Youtube vagy bármelyik videómegosztó segítségével!

Spanyol nyelvtanulás az interneten http://www.e-spanyol.hu/

 

eXTReMe Tracker