Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Spanyol filmek felirattal
Spanyol zenék tanuláshoz
Facebook spanyolul
Okostelefonon spanyolul
Spanyol nyelvtan
Spanyolos tesztek
Youtube spanyolul
Szótárazás spanyolul
Kommunikáció spanyolul
Számítógépezés spanyolul
Egyéb tippek spanyolozáshoz
Spanyol online játékok

 

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Spanyol


Szótárazás

                Spanyol szótárakból nincs akkora kínálat Magyarországon, mint például angolból. Ezért is eléggé hasznos ha az interneten található szótárakat használjuk. Természetesen azok között is vannak eltérések. A Spanyol Királyi Akadémia (Real Academia Española, rövidítése RAE) szótára például a legmegbízhatóbb. A linket az oldal alján megtaláljátok. Persze sok magyar – spanyol, spanyol – magyar szótárat is találunk. Szinonima szótárakat is érdemes használnunk a szókincsünk bővítése érdekében. Illetve fogalmazások írása során a szóismétlés elkerülésésre. Ebben az esetben mindenképpen nézzünk meg példamondatokat az adott szóval, kifejezéssel. Tezaeruszokat is jó ha használunk, hiszen így még bővebb információnk lesz esetleges fogalmakról, kifejezésekről.  Ha beszéltek angolul, már nagyobb a lehetőség a spanyol szótárak terén is, ugyanis angol – spanyol és spanyol – angol meglehetősen sok van. Gyakran előfordul például a Google szótárának használatánál, hogy egy spanyol szót érdemesebb inkább angolra fordítani mert több jelentést megmutat, illetve az angol és a spanyol közelebb áll egymáshoz, mint a magyar és a spanyol vagy a magyar és az angol.

Csoportos feladatok:

  1. Keress egy szót spanyolul és készíts hozzá képet vagy rajzot. Így egy képes szótárat hozhattok létre.
  2. Használjatok egynyelvű spanyol szótárat. Kezdd el felolvasni egy véletlen szó definícióját! Ha valaki kitalálja, kap egy pontot. Az nyer, akinek több van.
  3. Egy lapra írjunk le öt darab spanyol szót. Kapja meg a csoport minden tagja. Az nyer, aki hamarabb kiszótárazza mindet.
  4. Hasonlítsátok össze néhány internetes spanyol szótár funkcióit, mikben térnek el leginkább? Kinek melyik a kedvence, miért?
  5. Válasszunk ki egy szót és mindenki gyűjtse össze a jelentéseit. A legjobb, ha nem ugyanolyan szótárat használunk. Végül számoljuk össze.

Spanyol Királyi Akadémia (Real Academia Española, rövidítése RAE) szótára http://www.rae.es/recursos/diccionarios/drae
Online spanyol – magyar szótár http://www.e-spanyol.hu/szotar.php
Képes spanyol szótár (angolul is) http://www.enchantedlearning.com/languages/spanish2/Aisfor.shtml


 

 

eXTReMe Tracker