Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Francia filmek felirattal
Francia zenék tanuláshoz
Facebook franciául
Okostelefonon franciául
Francia nyelvtan
Franciás tesztek
Youtube franciául
Szótárazás franciául
Kommunikáció franciául
Számítógépezés franciául
Egyéb tippek franciázáshoz

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Francia


Okostelefon

 

                Neked is okostelefonod van? Nem vagy mindig számítógép közelében, de a telefonod nélkül sehova nem mozdulsz? Ha van egy kis szabadidőd, rögtön a kezedbe veszed? Használd nyelvtanulásra is! Zenét is azon hallgatsz feltételezhetően. Tölts rá hanganyagot franciául, hallgass francia zenéket rajta. Egyéb ötletért kattints a zene menüpontra. Manapság szinte bármilyen program telepíthető a telefonodra. Főleg angol nyelven van rengeteg. Ez a szerencsénk! Telepíts szótárakat! Egynyelvűt, többnyelvűt! Tölts rá francia játékokat, kvízeket, sőt könyveket! Egész nyelvkönyveket tudsz rátenni. Gondold el! A telefon a tanár, a tankönyv és a tananyag egyben! Kár kihagyni ezeket a funkciókat.
Ugye a telefon nyelve már franciára van állítva?! Nagyon sok kifejezés, szó erőfeszítés nélkül fog beépülni a szókincsedbe! A telefon pedig többnyire nálad van, szóval használd ki az üres perceket. Tanulj meg egy unalmas percben, amikor a buszra vársz egy kifejezést. Tipp: Ne csak szavakat tanulj! Sajátíts el kifejezéseket, szerkezeteket! Egyszerűen több szót tanulhatsz így meg majdnem ugyanannyi idő alatt.

Egyéni feladat:

  1. Olvass fel hangosan egy francial nyelvű szöveget. Vedd föl a hangot majd hallgasd vissza! Milyen?
  2. Ha kiállításon jársz vagy valami emléktáblát látsz, ahova franciául is le van írva az információ, készíts fényképet róla és otthon hasonlítsd össze a két szöveget!
  3. Nézd meg a mai dátumot és keresd meg, milyen híres francia emberek születtek ma! Mi a foglalkozásuk? Mikor éltek?
  4. Keress vagy készíts hátteret a telefonod képernyőjére! Legyen rajta egy francia közmondás vagy nehezen megjegyezhető szó!
  5. Olvass cikkeket online vagy tölts le könnyített olvasmányokat franciául, esetleg regényeket!

 

Ha az angol az első idegennyelved, itt egy remek weboldal. Mobilon is elérhető! http://www.duolingo.com/

Tanulj farnciául különböző aplikációkkal https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.hallbergryman.fabuloFrench&hl=hu

Beszélj franciául https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.speakfrench&hl=hu


 

eXTReMe Tracker