Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Holland filmek felirattal
Holland zenék tanuláshoz
Facebook hollandul
Okostelefonon hollandul
Holland nyelvtan
Holland tesztek
Youtube hollandul
Szótárazás hollandul
Kommunikáció hollandul
Számítógépezés hollandul
Egyéb tippek hollandul tanuláshoz

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Holland


Okostelefon

 

                Neked is okostelefonod van? Nem vagy mindig számítógép közelében, de a telefonod nélkül sehova nem mozdulsz? Ha van egy kis szabadidőd, rögtön a kezedbe veszed? Használd nyelvtanulásra is! Zenét is azon hallgatsz feltételezhetően. Tölts rá hanganyagot hollandul, hallgass holland zenéket rajta. Egyéb ötletért kattints a zene menüpontra. Manapság szinte bármilyen program telepíthető a telefonodra. Telepíts szótárakat! Egynyelvűt, többnyelvűt! Tölts rá holland játékokat, kvízeket, sőt könyveket! Egész nyelvkönyveket tudsz rátenni. Gondold el! A telefon a tanár, a tankönyv és a tananyag egyben! Kár kihagyni ezeket a funkciókat.
Ugye a telefon nyelve már hollandra van állítva?! Nagyon sok kifejezés, szó erőfeszítés nélkül fog beépülni a szókincsedbe! A telefon pedig többnyire nálad van, szóval használd ki az üres perceket. Tanulj meg egy unalmas percben, amikor a buszra vársz egy kifejezést. Tipp: Ne csak szavakat tanulj! Sajátíts el kifejezéseket, szerkezeteket! Egyszerűen több szót tanulhatsz így meg majdnem ugyanannyi idő alatt.

Egyéni feladat:

  1. Olvass fel hangosan egy holland nyelvű szöveget. Vedd föl a hangot majd hallgasd vissza! Milyen?
  2. Ha kiállításon jársz vagy valami emléktáblát látsz, ahova hollandul is le van írva az információ, készíts fényképet róla és otthon hasonlítsd össze a két szöveget!
  3. Nézd meg a mai dátumot és keresd meg, milyen híres holland emberek születtek ma! Mi a foglalkozásuk? Mikor éltek?
  4. Keress vagy készíts hátteret a telefonod képernyőjére! Legyen rajta egy holland közmondás vagy nehezen megjegyezhető szó!
  5. Olvass cikkeket online vagy tölts le könnyített olvasmányokat hollandul, esetleg regényeket!

 

Ha az angol az első idegennyelved, itt egy remek weboldal. Mobilon is elérhető! http://www.duolingo.com/

Tanulj hollandul különböző aplikációkkal a telefonodon!


 

eXTReMe Tracker