Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Német filmek felirattal
Német zenék tanuláshoz
Facebook Németül
Okostelefonon németül
Német nyelvtan
Németes tesztek
Youtube németül
Szótárazás németül
Kommunikáció németül
Számítógépezés németül
Egyéb tippek németezéshez

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Német


Okostelefon

 

                Neked is okostelefonod van? Nem vagy mindig számítógép közelében, de a telefonod nélkül sehova nem mozdulsz? Ha van egy kis szabadidőd, rögtön a kezedbe veszed? Használd nyelvtanulásra is! Zenét is azon hallgatsz feltételezhetően. Tölts rá hanganyagot angolul, hallgass német zenéket rajta. Egyéb ötletért kattints a zene menüpontra. Manapság szinte bármilyen program telepíthető a telefonodra. Német nyelven is van rengeteg. Ez a szerencsénk! Telepíts szótárakat! Egynyelvűt, többnyelvűt! Tölts rá német játékokat, kvízeket, sőt könyveket! Egész nyelvkönyveket tudsz rátenni. Gondold el! A telefon a tanár, a tankönyv és a tananyag egyben! Kár kihagyni ezeket a funkciókat.
Ugye a telefon nyelve már németre van állítva?! Nagyon sok kifejezés, szó erőfeszítés nélkül fog beépülni a szókincsedbe! A telefon pedig többnyire nálad van, szóval használd ki az üres perceket. Tanulj meg egy unalmas percben, amikor a buszra vársz egy kifejezést. Tipp: Ne csak szavakat tanulj! Sajátíts el kifejezéseket, szerkezeteket! Egyszerűen több szót tanulhatsz így meg majdnem ugyanannyi idő alatt.

Egyéni feladat:

  1. Olvass fel hangosan egy német nyelvű szöveget. Vedd föl a hangot majd hallgasd vissza! Milyen?
  2. Ha kiállításon jársz vagy valami emléktáblát látsz, ahova németül is le van írva az információ, készíts fényképet róla és otthon hasonlítsd össze a két szöveget!
  3. Nézd meg a mai dátumot és keresd meg, milyen híres német emberek születtek ma! Mi a foglalkozásuk? Mikor éltek?
  4. Keress vagy készíts hátteret a telefonod képernyőjére! Legyen rajta egy német közmondás vagy nehezen megjegyezhető szó!
  5. Olvass cikkeket online vagy tölts le könnyített olvasmányokat németül, esetleg regényeket!

 

Ha nem a német az első idegen nyelved, itt egy remek weboldal. Mobilon is elérhető! http://www.duolingo.com/
BBC németes weboldala angolul (is) tudóknak
http://www.bbc.co.uk/languages/german/


 

 

eXTReMe Tracker