Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Olasz filmek felirattal
Olasz zenék tanuláshoz
Facebook olaszul
Okostelefonon olaszul
Olasz nyelvtan
Olasz tesztek
Youtube olaszul
Szótárazás olaszul
Kommunikáció olaszul
Számítógépezés olaszul
Egyéb tippek olaszozáshoz

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Olasz


Okostelefon

 

Neked is okostelefonod van? Nem vagy mindig számítógép közelében, de a telefonod nélkül sehova nem mozdulsz? Ha van egy kis szabadidőd, rögtön a kezedbe veszed? Használd nyelvtanulásra is! Zenét is azon hallgatsz feltételezhetően. Tölts rá hanganyagot olaszul, hallgass olasz zenéket rajta. Egyéb ötletért kattints a zene menüpontra. Manapság szinte bármilyen program telepíthető a telefonodra. Olaszul is van rengeteg. Ez a szerencsénk! Telepíts szótárakat! Egynyelvűt, többnyelvűt! Tölts rá olasz játékokat, kvízeket, sőt könyveket! Egész nyelvkönyveket tudsz rátenni. Gondold el! A telefon a tanár, a tankönyv és a tananyag egyben! Kár kihagyni ezeket a funkciókat.
Ugye a telefon nyelve már olaszra van állítva?! Nagyon sok kifejezés, szó erőfeszítés nélkül fog beépülni a szókincsedbe! A telefon pedig többnyire nálad van, szóval használd ki az üres perceket. Tanulj meg egy unalmas percben, amikor a buszra vársz egy kifejezést. Tipp: Ne csak szavakat tanulj! Sajátíts el kifejezéseket, szerkezeteket! Egyszerűen több szót tanulhatsz így meg majdnem ugyanannyi idő alatt.

Egyéni feladat:

  1. Olvass fel hangosan egy olasz nyelvű szöveget. Vedd föl a hangot majd hallgasd vissza! Milyen?
  2. Ha kiállításon jársz vagy valami emléktáblát látsz, ahova olaszul is le van írva az információ, készíts fényképet róla és otthon hasonlítsd össze a két szöveget!
  3. Nézd meg a mai dátumot és keresd meg, milyen híres olasz emberek születtek ma! Mi a foglalkozásuk? Mikor éltek?
  4. Keress vagy készíts hátteret a telefonod képernyőjére! Legyen rajta egy olasz közmondás vagy nehezen megjegyezhető szó!
  5. Olvass cikkeket online vagy tölts le könnyített olvasmányokat olaszul, esetleg regényeket!

  

eXTReMe Tracker