Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Spanyol filmek felirattal
Spanyol zenék tanuláshoz
Facebook spanyolul
Okostelefonon spanyolul
Spanyol nyelvtan
Spanyolos tesztek
Youtube spanyolul
Szótárazás spanyolul
Kommunikáció spanyolul
Számítógépezés spanyolul
Egyéb tippek spanyolozáshoz
Spanyol online játékok

 

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Spanyol


Okostelefon


Neked is okostelefonod van? Nem vagy mindig számítógép közelében, de a telefonod nélkül sehova nem mozdulsz? Ha van egy kis szabadidőd, rögtön a kezedbe veszed? Használd nyelvtanulásra is! Zenét is azon hallgatsz feltételezhetően. Tölts rá hanganyagot spanyolul, hallgass spanyol zenéket rajta. Egyéb ötletért kattints a zene menüpontra. Manapság szinte bármilyen program telepíthető a telefonodra. Főleg angol nyelven van rengeteg, de spanyolul is sokat találhatsz. Ez a szerencsénk! Telepíts szótárakat! Egynyelvűt, többnyelvűt! Tölts rá spanyol játékokat, kvízeket, sőt könyveket! Egész nyelvkönyveket tudsz rátenni. Gondold el! A telefon a tanár, a tankönyv és a tananyag egyben! Kár kihagyni ezeket a funkciókat.


Ugye a telefon nyelve már spanyolra van állítva?! Nagyon sok kifejezés, szó erőfeszítés nélkül fog beépülni a szókincsedbe! A telefon pedig többnyire nálad van, szóval használd ki az üres perceket. Tanulj meg egy unalmas percben, amikor a buszra vársz egy kifejezést. Tipp: Ne csak szavakat tanulj! Sajátíts el kifejezéseket, szerkezeteket! Egyszerűen több szót tanulhatsz így meg majdnem ugyanannyi idő alatt. Például: cinco perros pequeños – öt kicsi kutya….


Most pedig nézzünk meg pár fontos kifejezést a telefonokkal kapcsolatban. Teléfono – telefon, contactos – elérhetőségek, silencio – csend, reloj – óra, alarma – ébresztő, opciones  - opciók, salir – kilépni, agenda – naptár, galería – galéria, configuraciones – beállítások, aplicaciones – alkalmazások, red – hálózat, inalámbrica – vezeték nélkül, conectado – csatlakoztatva, conectar – csatlakozni, detalles – részletek, fuerte – erő, señal – jel, velocidad – sebesség, atrás – vissza, llamar – hívni, crear mensaje – üzenetet írni, guardar en contactos – elmenteni az elérhetőségekbe, mensaje de voz – hangüzenet, para – nak/nek, cerrar – bezár, insertar – beilleszt, ayuda – segítség, seleccionar – kiválaszt, calculadora – számológép, notas – jegyzetek, repetir – ismétel, usar tono como tono de timbre – hangot csengőhangként használni.

 

Egyéni feladat:

  • Olvass fel hangosan egy spanyol nyelvű szöveget. Vedd föl a hangot majd hallgasd vissza! Milyen?
  • Ha kiállításon jársz, vagy valami emléktáblát látsz, ahova spanyolul is le van írva az információ, készíts fényképet róla és otthon hasonlítsd össze a két szöveget!
  • Nézd meg a mai dátumot és keresd meg, milyen híres spanyol emberek születtek ma! Mi a foglalkozásuk? Mikor éltek?
  • Keress vagy készíts hátteret a telefonod képernyőjére! Legyen rajta egy spanyol közmondás vagy nehezen megjegyezhető szó!
  • Olvass cikkeket online vagy tölts le könnyített olvasmányokat spanyolul, esetleg regényeket!

Ha már angolul is tudsz, itt egy remek weboldal. Mobilon is elérhető! Játékos formában tanulhatod a nyelvet. Vigyázat! Függőséget okozhat! J http://www.duolingo.com/
Szótárak okostelefonokra http://www.programas-gratis.net/b/diccionario-ingles-espa%C3%B1ol-para-smartphone
Tanulj spanyolul ezzel az alkalmazással: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.babbel.mobile.android.es
Végül itt van egy új oldal, ahol érdemes böngészni ha telefonon szeretnél játszva spanyolt tanulni: Spanyolos játék.hu


eXTReMe Tracker