Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Francia filmek felirattal
Francia zenék tanuláshoz
Facebook franciául
Okostelefonon franciául
Francia nyelvtan
Franciás tesztek
Youtube franciául
Szótárazás franciául
Kommunikáció franciául
Számítógépezés franciául
Egyéb tippek franciázáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Francia


Youtube

                Szóval franciául tanulunk a Youtube-on. Vagy franciát tanulunk a Youtube-on? Ha már van egy bizonyos szintű tudásod franciából, miért is ne tanulnál franciául rajta? Úgy értjük, miért ne tanulnál meg mondjuk varrni franciául. Vagy főzni, vagy barkácsolni, papírrepülőt hajtogatni, körmöt festeni…stb. Minél több dolgot tanulsz meg francia nyelven, annál többet fogsz tudni , annál jobb lesz a franciád is.
Kulturális különbségek bizonyos országok között, ahol franciául beszélnek? Fedezd fel őket a videók segítségével. Keress egy várost mondjuk Franciaországban és írd be a megosztó keresőjébe. Máris kapsz egy képet az ottani életről. Használd például a Google Street View-t és máris virtuálisan barangolhatsz az utcákon. Nézz bele filmekbe franciául, keress francia receptet, tanuld meg a különböző akcentusokat.

Feladatok:

  1. Nézz meg egy tetszőleges videót, amelyben anyanyelvű ember beszél. Próbáld meg mondatonként utánozni a kiejtését.
  2. Keress egy videóreceptet franciául. Próbáld meg lefordítani magyarra, ügyelve a mértékegységekre! Akár el is készítheted az ételt ha már főztél valaha.
  3. Válogass össze saját lejátszási listát a kedvenc francia videóidról!
  4. Ha ismeretlen szóra bukkansz egy szövegben, próbáld meg először beírni a Youtube-ra, tehát próbálj meg szótár és Google nélkül rájönni, mit jelent!
  5. Keress egy várost vagy falut bármely francia nyelvű országban és nézd meg milyen videókat találsz róla a Youtube-on.

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker