Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Holland filmek felirattal
Holland zenék tanuláshoz
Facebook hollandul
Okostelefonon hollandul
Holland nyelvtan
Holland tesztek
Youtube hollandul
Szótárazás hollandul
Kommunikáció hollandul
Számítógépezés hollandul
Egyéb tippek hollandul tanuláshoz

 

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Holland


Youtube

                Szóval hollandul tanulunk a Youtube-on. Vagy hollandot tanulunk a Youtube-on? Ha már van egy bizonyos szintű tudásod hollandból, miért is ne tanulnál hollandul rajta? Úgy értjük, miért ne tanulnál meg mondjuk varrni hollandul. Vagy főzni, vagy barkácsolni, papírrepülőt hajtogatni, körmöt festeni…stb. Minél több dolgot tanulsz meg holland nyelven, annál többet fogsz tudni , annál jobb lesz a hollandod is.
Kulturális különbségek bizonyos országok között, ahol hollandul beszélnek? Fedezd fel őket a videók segítségével. Keress egy várost mondjuk Hollandiában és írd be a megosztó keresőjébe. Máris kapsz egy képet az ottani életről. Használd például a Google Street View-t és máris virtuálisan barangolhatsz az utcákon. Nézz bele filmekbe hollandul, keress holland receptet, tanuld meg a különböző akcentusokat.

Feladatok:

  1. Nézz meg egy tetszőleges videót, amelyben anyanyelvű ember beszél. Próbáld meg mondatonként utánozni a kiejtését.
  2. Keress egy videóreceptet hollandul. Próbáld meg lefordítani magyarra, ügyelve a mértékegységekre! Akár el is készítheted az ételt ha már főztél valaha.
  3. Válogass össze saját lejátszási listát a kedvenc francia videóidról!
  4. Ha ismeretlen szóra bukkansz egy szövegben, próbáld meg először beírni a Youtube-ra, tehát próbálj meg szótár és Google nélkül rájönni, mit jelent!
  5. Keress egy várost vagy falut Hollandiában és nézd meg milyen videókat találsz róla a Youtube-on.

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker