Főoldal - tanulj angolul, spanyolulTanulj angolulTanulj spanyolulNémetezzünk onlineFrancia tanulás onlineOlasztanulás onlineHolland tanulása online

MENÜ

 

Olasz filmek felirattal
Olasz zenék tanuláshoz
Facebook olaszul
Okostelefonon olaszul
Olasz nyelvtan
Olasz tesztek
Youtube olaszul
Szótárazás olaszul
Kommunikáció olaszul
Számítógépezés olaszul
Egyéb tippek olaszozáshoz

 

 

 

NYELVET GYORSAN.HU

Olasz


Youtube

                Szóval olaszul tanulunk a Youtube-on. Vagy olaszt tanulunk a Youtube-on? Ha már van egy bizonyos szintű tudásod olaszból, miért is ne tanulnál olaszul rajta? Úgy értjük, miért ne tanulnál meg mondjuk varrni olaszul. Vagy főzni, vagy barkácsolni, papírrepülőt hajtogatni, körmöt festeni…stb. Minél több dolgot tanulsz meg olasz nyelven, annál többet fogsz tudni , annál jobb lesz az olaszod is.
Kulturális különbségek bizonyos országok között, ahol olaszul beszélnek? Fedezd fel őket a videók segítségével. Keress egy várost mondjuk Olaszországban és írd be a megosztó keresőjébe. Máris kapsz egy képet az ottani életről. Használd például a Google Street View-t és máris virtuálisan barangolhatsz az utcákon. Nézz bele filmekbe olaszul, keress olasz recepteket, tanuld meg a különböző akcentusokat.

Feladatok:

  1. Nézz meg egy tetszőleges videót, amelyben anyanyelvű ember beszél. Próbáld meg mondatonként utánozni a kiejtését.
  2. Keress egy videóreceptet olaszul. Próbáld meg lefordítani magyarra, ügyelve a mértékegységekre! Akár el is készítheted az ételt ha már főztél valaha.
  3. Válogass össze saját lejátszási listát a kedvencolasz videóidról!
  4. Ha ismeretlen szóra bukkansz egy szövegben, próbáld meg először beírni a Youtube-ra, tehát próbálj meg szótár és Google nélkül rájönni, mit jelent!
  5. Keress egy várost vagy falut bármely olasz nyelvű országban és nézd meg milyen videókat találsz róla a Youtube-on.

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker